Työssäoppimisjakso seurakunnassa, soveltuvuustutkimus ja palautepäivä sekä Kitos-seminaarit

Pappisvirkaan aikovilta edellytetään teologian maisterin tutkinnossa vähintään 20 op:n laajuiset jumalanpalveluselämän, sielunhoidon ja kasvatuksen soveltavat opinnot, joihin sisältyy päätoiminen työssäoppimisjakso seurakunnassa. Tämä ohjattu työssäoppimisjakso on osa teologian maisterin tutkintoa.

Työssäoppimisjakso seurakunnassa

Työssäoppimisjakso suoritetaan hiippakunnan nimeämissä seurakunnissa. Työssäoppimisjaksoa koskevat tiedot ja tarvittavat lomakkeet löytyvät kouluttavien laitosten Internet-sivuilta.

Soveltuvuustutkimus ja reflektiopäivä

Työssäoppimisjaksoa seuraa teologian opiskelijoiden työpsykologinen soveltuvuustutkimus ja sitä seuraava tuomiokapitulin järjestämä soveltuvuustutkimuksen tuloksen ja papin työn reflektointipäivä.

Työssäoppimisjaksoa suorittava teologian opiskelija, lue soveltuvuustutkimuksesta ja siihen ilmoittautumisesta tästä.

Kitos-seminaari

Työssäoppimisjakson aikana tai myöhemmin syksyllä opiskelijat osallistuvat moniammatilliseen Kitos-seminaariin (Kirkon työhön opiskelevien seminaariin) siinä hiippakunnassa, jossa työssäoppimisjakso tapahtuu. Lue lisää tästä.

Koulutusta ohjaajille

Kirkon koulutuskeskus järjestää Helsingin yliopiston työssäoppimisjakson ohjaajille vuosittain koulutus- ja neuvottelupäivät. Ks. tarkemmin Sakasti.evl.fi/koulutus > Kirkon koulutuskeskus ja Kirkkohallitus.

Itä-Suomen yliopiston teologinen osasto Joensuussa huolehtii soveltavien opintojen ohjaajien koulutuksesta.