Nuottien kopioiminen verkkovirsikirjasta

Kopioitko verkkovirsikirjan nuottikuvia jumalanpalveluksen käsiohjelmaan? Näiden ohjeiden avulla käsiohjelma on helpompi tehdä ja sen graafinen laatu paranee.

• Verkkosivun nuottikuvaa ei kannata kopioida! Jokaisen virsisivun vasemmassa reunassa on linkki Word-tiedostoon, joka sisältää saman virren. Kun kopioit nuottikuvan Word-tiedostosta, nuottien tulostuslaatu on huomattavasti parempi.
  • Poista muotoilut verkkovirsikirjan / tulostustiedoston tekstistä (myös tekijätiedoista), niin ne eivät sotke käsiohjelmaan suunnittelemaasi taittoa. Voit esimerkiksi kopioida tekstin ensin Muistio (Notepad) -apuohjelmaan ja sieltä edelleen käsiohjelmatiedostoon.
  • Merkitse tekijätiedot sävelmän ja tekstin yhteyteen. Tekijät ansaitsevat maininnan siitä, että olet katsonut heidän teoksensa käyttökelpoiseksi seurakuntasi jumalanpalveluksessa!