Ohjaus kirkon työssä

Kirkolla ja seurakunnilla on pitkä kokemus työntekijöidensä tukemisesta perehdyttämisen, mentoroinnin, työnohjauksen, henkilöstökoulutuksen ja työyhteisöjen kehittämisen avulla.

Keskeistä työelämässä oppimisessa on omasta motivaatiosta nouseva halu jatkuvasti kehittää itseään ja työtään: oppia työssään tai omasta työstään työyhteisön jäsenenä.

Uudet työntekijät tarvitsevat perehdyttämiseen sekä perehdyttäjien että työyhteisöjen tuen.

Mentoroinnin ja työnohjauksen avulla työntekijä kehittää ja syventää ammattitaitoaan.

Kirkko on kouluttanut hiippakuntiin kirkon toimintaympäristön tuntevia konsultteja. Konsultoinnin tavoitteena on tukea seurakuntatyön ja työyhteisöjen kehittämistä.