Kirkkohallituksella on ympäristödiplomi

Kirkkohallitus toimistona sai ympäristödiplomin joulukuussa 2012. Ympäristödiplomi myönnetään täysistunnon kokouksessa neljäksi vuodeksi auditoinnin jälkeen.

Kirkkohallituksen onnistumisia ympäristöasioissa

• Keittiö on lisännyt luomun ja lähiruoan käyttöä. Keittiön työntekijöillä on ympäristöpassi. Kirkkohallituksessa juomme Reilun kaupan kahvia ja teetä.
  • Sekajätteen määrä on vähentynyt kahden viime vuoden aikana 37 prosenttia. Se johtuu siirtymisestä kangaspyyheautomaatteihin.
  • Energiansäästöviikolla opimme valojen sammuttamista.
  • Vainiemeen tulee hiljaisuudelle rauhoitettu paikka.
  • Vastuullisen sijoittamisen ohjeistus on tehty. Vastuullista sijoittamista seurataan ja siihen vaikutetaan.
  • Kirkkohallituksen käytössä on yhteisiä autoja ja polkupyöriä.
  • Kirkolle on luotu ympäristödiplomi ja seurakunnat ovat ottaneet sen laajasti käyttöön. Ympäristödiplomi on jo yli sadalla seurakunnalla.
  • Seurakunnissa vietetään Luomakunnan sunnuntaita.

Kirkkohallituksen ympäristöhaasteita

• Kun kirkkohallitus muuttaa vuonna 2014, hoidetaan samalla uuden toimitalon ympäristöasiat kuntoon. Onnistuuko huonekalujen tai materiaalien kierrätys?
  • Kirkkohallituksen töissä matkustetaan melko paljon sekä kotimaassa että ulkomailla. Käydäänkö nettineuvotteluja ja etsitäänkö energiatehokkaampia matkustustapoja?
  • Kopioimmeko turhaan? Tulostammeko roskiksiin?
  • Kasvisruokapäivä voisi olla useammin, kunhan työyhteisö sitä aikanaan haluaa!

"Pelkäsimme, että ympäristöasiat olisivat meillä huonosti
– paljon olemme jo ehtineet muuttaa tekemistämme ympäristöystävällisemmäksi!"

"Tämä innostaa tekemään ympäristötyötä yhdessä!"