Luomakunta-aiheisia uudehkoja kirjoja

Onneksi on pyhä! Noin 52 tapaa viettää pyhä -kirja ilmestyi joulukuussa 2011.

Kirjoittajina Laiho Marjukka, Ranta Paavo, Tukeva Pekka, Sipiläinen Ilkka, Haapiainen Timo-Matti, Kanerva Marjaana; nid. 140s

Onneksi on pyhä-kirjaan on kerätty erilaisia tapoja viettää sunnuntaita. Kirja kannustaa erottamaan arjen ja sunnuntain toisistaan. Pyhää voi kuitenkin viettää monin eri tavoin. Olennaista on se, että levon tai tekemisen kautta voi tavoittaa jotakin suurempaa.

Kirja on julkaistu yhteistyössä Kirkkohallituksen kanssa ja se liittyy koko kirkon yhteiseen vuosien 2010–2012 painopisteeseen Pyhä. Näiden teemavuosien aikana halutaan erityisesti rohkaista ihmisiä etsimään ja lähestymään pyhää sekä vahvistaa kristillistä uskoa ja elämäntapaa. Näin edistetään koko luomakunnan hyvinvointia.

Vuonna 2010 ilmestyi useampikin kirkollinen ympäristökirja.

Tiedossa ovat nämä.

Pauliina Kainulainen: Missä sielu lepää. Helsinki, Kirjapaja 2010.

Ympäristökasvatus seurakunnassa. Ilkka Sipiläinen ja Pekka Tukeva (toim). Helsinki, Kirjapaja 2010.

Panu Pihkala: Luonto ja Raamattu. Kristillisen ympäristökasvatuksen juurilla. Helsinki, LK-kirjat 2010

Ilkka Sipiläinen: Maailma on Jumalan ruumis. Helsinki, Kirjapaja 2010 (ekorukouksia)

Vuonna 2009 ilmestynyt mm.

Ekonistin käsikirja. Heli Pruuki (toim.). Helsinki, LK-kirjat 2009

Hieman vanhempia kirjoja:

Meille annettu maa. Pohjoisen kirkon ympäristökirja. Timo Helenius (toim.).Edita 2007.

Pyhän kosketus luonnossa. Johdatus kristilliseen ekoteologiaan. Pauliina Kainulainen (toim.). Kirjapaja 2007.