KiTOS eli Kirkon työhön opiskelevien seminaarit

KiTOS-päivät ovat Suomen ev.-lut. kirkon järjestämiä yhden tai kahden päivän pituisia tapahtumia hiippakunnissa opiskelijoille, jotka opiskelevat kirkon tehtävään kelpoistavaa tutkintoa kuten esim.

Kenelle?

• musiikin maisterit tai muusikot (AMK) - kanttorit,
  • sairaanhoitajat (AMK) – diakonissat,
  • sosionomit (AMK) - diakonit,
  • sosionomit (AMK) - kirkon varhaiskasvatuksen ohjaajat,
  • sosionomit (AMK) - kirkon nuorisotyönohjaajat,
  • yhteisöpedagogit (AMK) – kirkon nuorisotyönohjaajat sekä
  • teologit
sekä lapsi- ja perhetyön perustutkintoa (lastenohjaajat) ja suntion ammattitutkintoa suorittavat

Mitä? Seminaareissa keskustellaan kirkosta ja sen kohtaamista haasteita, hengellisestä työstä, työelämän muutoksesta sekä seurakunnan työhön hakeutumisesta. Seminaari tarjoaa mahdollisuuden pohtia kirkon työn mahdollisuutta omalla kohdalla. Seminaarissa kohtaat kirkon eri tehtävissä toimivia työntekijöitä ja muiden alojen opiskelijoita. Lisätietoa seminaarista löydät www.kitos.fi -sivulta. Osallistumisesta saat todistuksen, jonka voit liittää CV:hen. Seminaari on opiskelijalle maksuton.

Milloin? KiTOS-päivään osallistuminen on tarkoitettu siinä vaiheessa, jolloin opinnot ovat edenneet  seurakuntaharjoitteluun. Seminaariin voi osallistua myös myöhemmin opiskeluaikana, mikäli seurakuntaharjoittelun yhteydessä seminaariin ei ole päässyt.

Seuraavat KiTOS-seminaarit järjestetään seuraavasti:

• Turun arkkihiippakunta: 12.-13.4.2018, Viherlahden leirikeskus (os. Merimaskuntie 530 Naantali)
  • Tampereen hiippakunta: 11.-12.4.2018 Tampereen tuomiokapituli, Eteläpuisto 2 C
  • Oulun hiippakunta: 13.11.2018 (paikka avoin) Oulu. HUOM! Seminaariin osallistuvat poikkeuksellisesti kaikki Centrian yhteisöpedagogi (AMK) -tutkinnon seurakuntaharjoittelussa olleet opiskelijat riippumatta siitä, missä hiippakunnassa harjoittelu on suoritettu.
  • Mikkelin hiippakunta: 19.–20.4.2018 Puhjonranna kurssikeskus, Valkeala
  • Kuopion hiippakunta: 11.–12.10.2018 Partaharju
  • Lapuan hiippakunta: 11.–12.4.2018 Haapaniemen hiippakuntakartano, Kuortane
  • Helsingin hiippakunta: 9.3.2018 Alppilan kirkko klo 9-16 (os. Kotkankatu 2)
  • Espoon hiippakunta: 19.4.2018 (keväällä harjoittelu) Espoon tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntatalo - Kirkkoranta 2 Espoo ja 22.11.2018 (syksyllä harjoittelu)

Ilmoittautuminen? Seminaariin ilmoittaudutaan seminaariin Kirkon henkilöstökoulutuskalenterin vuonna 2018 Hiippakunnalliset verkostotapaamiset  2018 -sivujen tästä linkistä (valitse harjoittelu-/ työssäoppimishiippakuntasi) tai  www.kitos.fi -sivuilta.

Huom. poikkeus! Teologian opiskelijat ilmoittautuvat KiTOS-seminaariin samalla ilmoittautumisella kuin soveltuvuustutkimukseen.

Tuomiokapitulien yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä lisätietoja ovat:

• Turun arkkihiippakunta: pauliina.jarvinen(at)evl.fi
  • Tampereen hiippakunta: tuulia.matilainen(at)evl.fi ja hannu.laukkonen(at)evl.fi
  • Oulun hiippakunta: matti.laurila(at)evl.fi ja saija.kronqvist(at)evl.fi
  • Mikkelin hiippakunta: paivi.erkkila(at)evl.fi
  • Kuopion hiippakunta: juha.antikainen(at)evl.fi
  • Lapuan hiippakunta:  jaakko.antila(at)evl.fi
  • Helsingin hiippakunta: jaana.rantila(at)evl.fi ja salla.poropudas(at)evl.fi
  • Espoon hiippakunta: mika.nurmi(at)evl.fi
  • Porvoon hiippakunta: magnus.riska(at)evl.fi

Kouluttavien laitosten yhteystyökumppanit KiTOS-seminaareissa ovat:

• Centria: vesa.nuorva(at)centria.fi