KiTOS eli Kirkon työhön opiskelevien seminaarit

Kenelle? KiTOS-seminaarit ovat Suomen ev.-lut. kirkon järjestämiä yhden tai kahden päivän pituisia tapahtumia hiippakunnissa opiskelijoille, jotka opiskelevat kirkon tehtävään kelpoistavaa tutkintoa kuten esim.

• musiikin maisterit tai muusikot (AMK) - kanttorit,
  • sairaanhoitajat (AMK) – diakonissat,
  • sosionomit (AMK) - diakonit,
  • sosionomit (AMK) - kirkon varhaiskasvatuksen ohjaajat,
  • sosionomit (AMK) - kirkon nuorisotyönohjaajat,
  • yhteisöpedagogit (AMK) – kirkon nuorisotyönohjaajat sekä
  • teologit

Mitä? Seminaareissa keskustellaan kirkosta ja sen kohtaamista haasteita, hengellisestä työstä, työelämän muutoksesta sekä seurakunnan työhön hakeutumisesta. Seminaari tarjoaa mahdollisuuden pohtia kirkon työn mahdollisuutta omalla kohdalla. Seminaarissa kohtaat kirkon eri tehtävissä toimivia työntekijöitä ja muiden alojen opiskelijoita. Lisätietoa seminaarista löydät www.kitos.fi -sivulta. Osallistumisesta saat todistuksen, jonka voit liittää CV:hen. Seminaari on opiskelijalle maksuton.

Milloin? KiTOS-seminaariin osallistuminen on tarkoitettu siinä vaiheessa, jolloin opinnot ovat edenneet  seurakuntaharjoitteluun. Seminaariin voi osallistua myös myöhemmin opiskeluaikana, mikäli seurakuntaharjoittelun yhteydessä seminaariin ei ole päässyt.

Vuonna 2017 KiTOS-seminaarit järjestetään seuraavasti:

• Turun arkkihiippakunta: 9.-10.5.2017, Viherlahden leirikeskus (os. Merimaskuntie 530 Naantali)
  • Tampereen hiippakunta: 6.-7.4.2017 Pappilanniemen kurssikeskus, Sääksmäki
  • Oulun hiippakunta: 22.11.2017 Oulun tuomiokapituli, koulutussali (os. Hallituskatu 3) Oulu. HUOM! Seminaariin osallistuvat poikkeuksellisesti kaikki Centrian yhteisöpedagogi (AMK) -tutkinnon seurakuntaharjoittelussa olleet opiskelijat riippumatta siitä, missä hiippakunnassa harjoittelu on suoritettu.
  • Mikkelin hiippakunta: 24.–25.4.2017 Lankaniemen leirikeskus, Mäntyharju
  • Kuopion hiippakunta: 26.–27.10.2017 Partaharju
  • Lapuan hiippakunta: 11.–12.4.2017 Haapaniemen hiippakuntakartano, Kuortane
  • Helsingin hiippakunta: 19.4.2017 Alppilan kirkko klo 9-15 (os. Kotkankatu 2)
  • Espoon hiippakunta: 20.4.2017 paikka avoin

Ilmoittautuminen? Seminaariin ilmoittaudutaan seminaariin Kirkon henkilöstökoulutuskalenterin Hiippakunnalliset neuvottelupäivät 2017 -sivujen kautta, johon pääset tästä linkistä (valitse harjoittelu/ työssäoppimishiippakuntasi) tai  www.kitos.fi -sivuilta.

Huom. poikkeus! Teologian opiskelijat ilmoittautuvat KiTOS-seminaariin samalla ilmoittautumisella kuin soveltuvuustutkimukseen.

Tuomiokapitulien yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä lisätietoja ovat:

• Turun arkkihiippakunta: pauliina.jarvinen(at)evl.fi
  • Tampereen hiippakunta: tuulia.matilainen(at)evl.fi ja hannu.laukkonen(at)evl.fi
  • Oulun hiippakunta: matti.laurila(at)evl.fi ja raimo.paaso(at)evl.fi
  • Mikkelin hiippakunta: paivi.erkkila(at)evl.fi
  • Kuopion hiippakunta: juha.antikainen(at)evl.fi
  • Lapuan hiippakunta:  jaakko.antila(at)evl.fi
  • Helsingin hiippakunta: jaana.rantila(at)evl.fi
  • Espoon hiippakunta: mika.nurmi(at)evl.fi
  • Porvoon hiippakunta: magnus.riska(at)evl.fi

Kouluttavien laitosten yhteystyökumppanit KiTOS-seminaareissa ovat:

• Centria: veijo.pelkonen(at)centria.fi