Koulutus ja kehittäminen

Kuva: Soile Kallio

Järvenpäässä sijaitseva Kirkon koulutuskeskus (KK) palvelee seurakuntia järjestämällä ja koordinoimalla henkilöstökoulutusta sekä osallistumalla kirkon alan koulutuksen kehittämiseen.

Kirkon koulutuskeskuksen koulutusajattelu

• vahvistamme hengellistä elämää ja uskomme kirkon työhön
  • mahdollistamme moniammatillisia kohtaamisia
  • inspiroimme
  • opimme yhdessä ja
  • toimimme verkostoissa.

Kirkon henkilöstökoulutuskalenterin 2018 löydät tästä

Voit rajata hakutuloksia kohderyhmittäin, aloittain tai lisävalinnalla: esim. avoin korkeakoulukoulutus, svenskspråkig utbildning). Voit hakea koulutusta tekstihaulla erityiskoulutuksen tunnuksella (esim. DEK) tai koulutuksen tai toteuttajan nimellä.

Huomaathan uudistuneet erityiskoulutukset ja työn kehittämisen mahdollisuudet

Työyhteisöissä on ajankohtaista koulutussuunnittelu. Uudistuneessa erityiskoulutusten tarjonnassa painottuvat mm. entistä vahvemmin työn kehittäminen ja uuteen suuntautuminen ammattikuntarajoja ylittäen.  Koulutusten periaatteena on, että kehittämishankkeen tai -tehtävän aihe valitaan seurakunnan tarpeiden ja osaamisen kehittämisen pohjalta. Työn kehittäminen tapahtuu etäjakson aikana osana omia työtehtäviä. Lähijaksojen aikana tuloksia ja ideoita jaetaan osallistujien kesken.

Diakonian, jumalanpalveluselämän, kansainvälisen työn, kasvatuksen, musiikin, raamattuteologian ja yhteisötyön erityiskoulutukset (laajuus 25-35 op) - moduulirakenteiset ek:t

• Rakentuu yleensä 5 op:n moduuleista: 2 pakollista ja 3 valinnaista. Moduulissa kaksi lähijaksoa ja etäopiskelua (kesto n. 1/2 v.).
  • Yksittäiseen moduuliin voi myös osallistua, vaikka ei suorittaisi kokonaisuutta.
  • Käytännön oppimistehtäviä ja kehittämistehtävä, jonka osuus on noin puolet koulutuksen laajuudesta.
  • KK:n koulutuksissa käytössä verkko-oppimisympäristö Apaja.
  • Joustava suoritusaikataulu omaan tahtiin.
  • Moniammatillinen ja työaloja ylittävä toteutus vie kohti yhteistä työtä.
  • Mahdollisuus valita sisältöjä seurakunnan tarpeiden mukaan.

Johtamiseen ja ohjaamiseen liittyvät koulutukset kuten kirkon johtamiskoulutukset, organisaatiokonsultoinnin, sielunhoidon, perheneuvonnan erityiskoulutukset sekä työnohjaaja- ja bibliodraaman ohjaajakoulutukset (20-60 op) - yhtäjaksoiset ek:t

• Monijaksoinen usein n. 2-2,5 vuotta kestävä koulutusprosessi (laajuus n. 20-60 op).
  • Kiinteä osallistujaryhmä ja yhtenäiset sisällöt.
  • Lähijaksojen ja etäopiskelun vuorottelu.
  • KK:n koulutuksissa käytössä verkko-oppimisympäristö Apaja.
  • Kehittämishanke ja käytännön kehittämistehtäviä.
  • Etäopiskelussa esim. itsenäisiä opiskelutehtäviä, vertaisryhmätyöskentelyä, työnohjausta tai vastaavaa.

Koulutus on työantajalle edullista, sillä osallistumismaksut ovat pienet. Kulut muodostuvat matkoista ja täysihoidosta.Erityiskoulutukseen edellytetään pääsääntöisesti yli 5 vuoden seurakunta- tai muun vastaavan alan työkokemusta. Tutustu erityiskoulutusten tarjontaan vuoden 2018 kalenterissa tästä ja uusiin koulutuskuvauksiin tästä

Muuta ajankohtaista, tutustu

• pastoraalitutkinnon toteutussuunnitelmaan opiskelijoille ja muihin Sakastin pastoraalikoulutuksen infoon tästä

Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/koulutus