Terveyden edistäminen

Iso osa diakoniatyöstä on terveyden edistämistä. Rinnalla kulkeminen, kohdatuksi tuleminen, vertaistuen järjestäminen, taloudellinen auttaminen tukevat ihmisen fyysistä ja psyykkistä terveyttä.

Usein diakoniatyö on myös konkreettista auttamista terveyskysymyksissä: terveydenhuollon piiriin saattamista, neuvontaa sairauden hoitamisessa tai vaikka verenpaineen mittausta. On hyvä muistaa, että noin puolet diakoniaviranhaltijoista on sairaanhoitaja-diakonissoja. Diakonissat ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä.

Katso myös Terve sielu terveessä ruumiissa -hankkeen loppuraportti: Diakonissat terveyden edistäjinä

Liity terveyden edistäminen kirkossa -verkostoon!  Ota yhteyttä: tiina.saarela@evl.fi

Liity Diakonissat terveyden edistäjinä -facebookryhmään

Rakennetaan ryhmää yhdessä!