Kirkon musiikkijuhlat

Kirkon musiikkijuhlat 2017, logo

Valtakunnallisten laulu- ja soittojuhlien perinne alkoi Jyväskylässä vuonna 1884, esikuvanaan Viron laulujuhlat. Ensimmäiset valtakunnalliset Kirkkolaulujuhlat järjesti Suomen Kanttori-urkuriliitto Tampereella vuonna 1927. Tapahtuma järjestettiin aluksi joka kolmas vuosi, sotavuosien jälkeen pääsääntöisesti viiden vuoden välein. Vuoden 2012 juhlat Jyväskylässä toteutettiin uudella nimellä Kirkon musiikkijuhlat.

Kirkon musiikkijuhlat järjestettiin viimeksi Helsingissä 19.–21.5.2017. Juhlien keskuspaikkoina toimivat Helsingin tuomiokirkko ja Senaatintorin ympäristö.

Kirkon musiikkijuhlien nettisivut löytyvät osoitteesta www.kirkonmusiikkijuhlat.fi

Kuvia vuoden 2017 juhlista löydät Kirkon kuvapankista. Kuvia pääsee katsomaan myös ilman kirjautumista.

Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/kirkonmusiikkijuhlat