Kirkon nelivuotiskertomukset

osallistuva luterilaisuus

Nelivuotiskertomukset tarjoavat kuvauksen kirkon tilanteesta ja erittelevät tapahtuneita kehityssuuntia. Niiden pohjalta on mahdollista tehdä päätöksiä kirkon ja seurakuntien toiminnan kehittämiseksi.

Kertomukset tukevat paikallistason suunnittelu- ja kehittämistoimintaa. Ne palvelevat käsikirjana seurakuntia, kirkon työntekijöitä sekä tiedotusvälineitä. Niitä käytetään oppi- ja tenttikirjana sekä tutkimusten lähde- ja vertailuaineistona.

Nelivuotiskertomus vuosilta 2012-2015

• En kyrka med ökade olikheter. Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland åren 2012–2015: En översikt över kyrkans arbete. Kyrkans forskningscentrals nätpublikationer 50. En kyrka med ökade olikheter 1,7 Mt) och mobilversion. Publikationen kan beställas från Grano.
  • Luthersk delaktighet. Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland åren 2012-2015: En undersökning om kyrkan och finländarna. Kimmo Ketola, Maarit Hytönen, Veli-Matti Salminen, Jussi Sohlberg & Leena Sorsa. Kyrkans forskningscentrals publikationer nr 126. Luthersk delaktighet (9,6 Mt) och mobilversion. Publikationen kan beställas från Grano.
  • Erilaistuva kirkko. Suomen evankelis-luterilainen kirkko vuosina 2012-2015: Katsaus kirkon työhön. Kirkon tutkimuskeskuksen verkkojulkaisuja nro 47. Erilaistuva kirkko (2,4 Mt) ja mobiiliversio.
  • Osallistuva luterilaisuus. Suomen evankelis-luterilainen kirkko vuosina 2012-2015: Tutkimus kirkosta ja suomalaisista. Kimmo Ketola, Maarit Hytönen, Veli-Matti Salminen, Jussi Sohlberg & Leena Sorsa. Kirkon tutkimuskeskuksen julkaisuja nro 125. Osallistuva luterilaisuus (6,1 Mt) ja mobiiliversio. Julkaisua voit tilata painettuna tästä linkistä.
  • Nelivuotiskertomukseen liittyviä aineistoja on julkaistu myös tilastovisualisointeina osoitteessa kirkontutkimuskeskus.fi

Haastettu kirkko 2008-2011

Monikasvoinen kirkko 2004-2007

Kirkko muutosten keskellä 2000-2003