Valiokunnat, valitsijamiehet

Kirkolliskokoukselle tehdystä esityksestä tai aloitteesta käydään täysistunnossa lähetekeskustelu, jonka jälkeen päätetään, mihin valiokuntaan asia lähetetään valmisteltavaksi. Ehdotuksen valiokuntaan lähettämisestä tekee puhemiesneuvosto.

Valiokunta käsittelee asian kolmessa käsittelyssä ja laatii siitä päätösehdotuksen sisältävän mietinnön. Kirkolliskokous päättää asian valiokunnan mietinnön pohjalta.

Valitsijamiehet tekevät päätöksiä kirkolliskokouksen toimielinten kokoonpanosta ja ehdotuksia keskushallinnon tärkeimpien toimielinten ja viranhaltijoiden valitsemiseksi.