Suomi 100

Samaan aikaan reformaation merkkivuoden kanssa vietetään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta. Suomi 100 -juhlavuoden sivuilla on tietoa vuodesta ja sen hankkeista.

Tälle sivulle kootaan Suomi 100 -hankkeita, joissa Suomen evankelis-luterilainen kirkko on mukana ja joihin sen paikallisseurakuntien on luontevaa liittyä.

Syödään yhdessä

Hanke, jonka tavoitteena on lisätä yhdessä syömistä Suomessa merkkivuoden aikana ja sen jälkeen. Seurakunnat voivat liittyä hankkeeseen järjestämällä tilaisuuksia syödä yhdessä esim. loppiaisen tai helatorstaina 2017 tai liittymällä Syödään yhdessä -tapahtumapäiviin.

Tulevaisuuden kuusi

Itsenäisyyden juhlavuotena istutetaan kuusia ja muita puita. Seurakunnat voivat liittyä joukkoon esim. istuttamalla omenapuita helluntaina tai järjestämällä muita istuttamistilaisuuksia.

Suomalainen messu

Lasse Heikkilän Suomalaisen messun juhlaversio kiertää Suomea vuonna 2017.

Luonnon päivät 2017

Seurakunnat voivat ottaa osaan luonnopäiviin esimerkiksi järjestämällä jumalanpalveluksen luonnossa.

Muistikko

Kerro Muistikossa elämästäsi sata vuotta täyttävässä Suomessa. Niin reformaatio kuin Suomen itsenäisyys ovat synnyttäneet ja synnyttävät tarinoita. Monet reformaatioon liittyvät asiat synnyttävät niitä tärkeimpiä tarinoita: kaste, rippikoulu, laulut ja virret... Muistele ja kerro omat tarinasi Muistikkoon.

Muistikko on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran palvelu itsenäisyyden juhlavuodeksi 2017. Muistikossa voi kertoa omat tarinansa ja jakaa ne heti muiden kanssa. Samalla tarinat tulevat osaksi yhteistä kulttuuriperintöämme.

Linkki Muistikkoon

Suomi 100 maailmalla