Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Suomi 100

Samaan aikaan reformaation merkkivuoden kanssa vietetään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta. Suomi 100 -juhlavuoden sivuilla on tietoa vuodesta ja sen hankkeista.

Tälle sivulle kootaan Suomi 100 -hankkeita, joissa Suomen evankelis-luterilainen kirkko on mukana ja joihin sen paikallisseurakuntien on luontevaa liittyä.

Syödään yhdessä

Hanke, jonka tavoitteena on lisätä yhdessä syömistä Suomessa merkkivuoden aikana ja sen jälkeen. Seurakunnat voivat liittyä hankkeeseen järjestämällä tilaisuuksia syödä yhdessä esim. loppiaisen tai helatorstaina 2017 tai liittymällä Syödään yhdessä -tapahtumapäiviin.

Lisätietoa hankkeesta.

Tulevaisuuden kuusi

Itsenäisyyden juhlavuotena istutetaan kuusia ja muita puita. Seurakunnat voivat liittyä joukkoon esim. istuttamalla omenapuita helluntaina tai järjestämällä muita istuttamistilaisuuksia.

Lisätietoa hankkeesta.

Suomalainen messu

Lasse Heikkilän Suomalaisen messun juhlaversio kiertää Suomea vuonna 2017.

Lisätietoa hankkeesta.

Luonnon päivät 2017

Seurakunnat voivat ottaa osaan luonnopäiviin esimerkiksi järjestämällä jumalanpalveluksen luonnossa.

Lisätietoa hankkeesta.

Muistikko

Kerro Muistikossa elämästäsi sata vuotta täyttävässä Suomessa. Niin reformaatio kuin Suomen itsenäisyys ovat synnyttäneet ja synnyttävät tarinoita. Monet reformaatioon liittyvät asiat synnyttävät niitä tärkeimpiä tarinoita: kaste, rippikoulu, laulut ja virret... Muistele ja kerro omat tarinasi Muistikkoon.

Muistikko on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran palvelu itsenäisyyden juhlavuodeksi 2017. Muistikossa voi kertoa omat tarinansa ja jakaa ne heti muiden kanssa. Samalla tarinat tulevat osaksi yhteistä kulttuuriperintöämme.

Linkki Muistikkoon

Suomi 100 maailmallaAjankohtaista

Edelliset uutiset
Tämän sivun lyhytosoite:

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta Palaute sivun ylläpitäjälle