Kansliapäällikkö Jukka Keskitalo

Jukka Keskitalo2016

Kirkkohallituksen kansliapäällikkö toimii kirkon Suomen evankelis-luterilaisen kirkon keskushallinnon johtavana viranhaltijana. Kansliapäällikön työssä painottuvat kirkon yhteiskuntasuhteiden hoitaminen ja kirkkohallituksen viraston johtaminen.

Kansliapäällikkö Jukka Keskitalo on syntynyt Karungissa (nykyistä Torniota) vuonna 1962. Hän on hoitanut kansliapäällikön virkaa vuodesta 2010 lähtien. Taustaltaan hän on seurakuntapappi: Keskitalo on ollut Jyväskylän seurakunnan kirkkoherrana 2004-2010. Tätä ennen hän toimi Jyväskylän maaseurakunnan kirkkoherrana vuosina 2000–2004 ja Jyväskylän kaupunkiseurakunnan aluekappalaisena vuosina 1994–2000. Pappisuransa alkuvaiheissa 1980-luvun lopulta lähtien hän toimi Jyväskylässä lähiöpappina ja mm. korkeakoulupastorina. Hän on toiminut Lapuan hiippakunnan pappisasessorina 1999-2005 ja kirkolliskokousedustajana 2004-2010 sekä useissa muissa luottamustehtävissä.

Koulutukseltaan Jukka Keskitalo on teologian tohtori. Väitöskirjassaan hän on pohtinut kirkon missiota (lähetystehtävää) modernissa ja postmodernissa läntisessä kulttuurissa. Jukka Keskitalo aviopuoliso Marja Keskitalo toimii sairaalapastorina Helsingissä. Perheeseen kuuluu kolme tyttöä, joista kahdella vanhimmalla on jo oma perhe ja lapsia. Jukka Keskitalo harrastaa mökkeilyä, lukemista, metsästystä ja on innokas penkkiurheilija.