Kirkon ilmastolaskuri ja tietoa sen käytöstä

Huom!

Kirkon ilmastolaskurin käyttö on tällä hetkellä vapaaehtoista. Kehitämme uutta laskurin versiota, jota yksinkertaistetaan ja toimintaa parannetaan! (pävitetty huhtikuussa 2015)

Kirkon ilmastolaskurin 24.10.2014 versio on ladattavissa tältä sivulta. Uutta on ohje ongelmatilanteiden varalta tietojen liittämisessä.

Eri seurakunnissa ja seurakuntayhtymissä laskuria käyttäneet ovat antaneet palautetta sen toiminnasta, ja muutokset on tehty sen pohjalta. Otamme edelleen mielellämme vastaan palautetta.

Laskuria ei enää tarvitse erikseen tilata, vaan se on ladattavissa netistä Excel-tiedostona seurakuntien käyttöön.

Kyseessä on seurakuntia varten räätälöity laskuri, jolla ne voivat selvittää hiilijalanjälkensä ja asettaa sitten tavoitteita sen alentamiseksi.

Kirkon ympäristödiplomin saamisen perusvaatimuksena ei toistaiseksi ole laskurin käyttöä, koska sen toiminta on osoittautunut osin ongelmalliseksi.

Laskuri on pyritty tekemään toimivaksi ja helpohkoksi käyttää. Sen toimitti Ramboll OY Ekokumppanien tilauksesta.

Excell-muotoisen laskurin voi ladata seurakunnan käyttöön tästä Kirkon_ilmastolaskuri_141024.xlsx (xlsx), uudistettu versio 24.10.2014

Huom!

Kirkon ilmastolaskurin käyttö on tällä hetkellä vapaaehtoista. Eli se ei ole pakollisdta diplomin saamiseksi.  Kehitämme uutta laskurin versiota, jota yksinkertaistetaan ja toimintaa parannetaan! (pävitetty huhtikuussa 2015)

Ohje: Kirkon_ilmastolaskuri_ohje_tietojen_kopioiminen_141027 pdf.pdf Uusi 19.11.2014.

Lisätietoa antaa yhteiskunta ja kestävä kehitys –asiantuntija Ilkka Sipiläinen.

Lisätietoa:

Meteorologi Laura Riuttasen ja KTM Marko Nurmisen esitys ilmastolaskurista:
Kirkon_ilmastolaskuri_Riuttanen & Nurminen 2012(pdf)