Vapaaehtoiset ja turvapaikanhakijat

Kiitos seurakunnille aktiivisesta osallistumisesta. Erityisen suuri merkitys on ollut vapaaehtoisten mukaantulolla. Se on osoittanut, että kyse on seurakunnan elämästä, ei vain viranomaistoimista.

Tähän on koottu välineitä vapaaehtoisten opastamiseen.

Vapaaehtoistoiminnnan periaatteet Pakolaisten auttaminen HSRKY syyskuu 2015 Hyvä ohjeistus jaettavaksi vapaaehtoiselle, sis. mm. ohjeistuksen vaitiolovelvollisuudesta.

Miten minun tulisi reagoida rasistisiin kommentteihin tai tilanteisiin toimiessani vapaaehtoisena? Käytännöllinen opas työntekijöille ja vapaaehtoisille. SPR:n julkaisema aineisto.

Vapaaehtoisille suomenkieleen opastajille on työ- ja elinkeinoministeriön laatiman aineiston.

Linkit alasivun Ohjeita ja vinkkejä seurakunnille oikeassa laidassa ovat hyödyllisä vapaaehtoisten apuna.