Seurakuntavaalit 2018

Kirkon työntekijöille suunnattu seurakuntavaalien verkkosivusto löytyy osoitteesta info.seurakuntavaalit.fi

Kirkon työntekijöille suunnattu seurakuntavaalien verkkosivusto on avattu. Sivusto sisältää ohjeita, materiaaleja yms. tarpeellista tietoa ja sisältöä vaaleista.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään marraskuun kolmantena sunnuntaina eli 18.11.2018. Aikaisemmin vaalit järjestettiin isänpäivänä, marraskuun toisena sunnuntaina.

Vaalien ennakkoäänestys on 6.-10.11.2018 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tuolloin tiistaista lauantaihin.

Vaalipäivän lisäksi muutoksia on tullut myös vaalilautakunnan jäsenen, vaalitoimitsijan ja vaaliavustajan kelpoisuuteen. Kirkkolakiin ehdotetaan lisättäväksi säännös, joka rajoittaa vaalien ehdokkaan tai hänen läheisensä osallistumista vaalilautakunnan jäseneksi tai varajäseneksi sekä vaalitoimitsijaksi tai -avustajaksi.

Vaalipäivämäärään ja muihin kirkkolakiin ehdotettuihin säännöksiin vaaditaan vielä eduskunnan hyväksyntä.

Lisätietoja vaalien aikataulusta: lakimies Birgitta Hämäläinen p: 040 688 1527

Edelliset uutiset