Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Teema- ja juhlapäivät

Kirkkovuoden rinnalla ja sen kanssa vuorovaikutuksessa voidaan seurakunnassa viettää erilaisia teemapäiviä ja juhlia. Perinteisiä juhlan aiheita ovat esimerkiksi seurakunnan perustamisen vuosipäivä tai kirkon vihkimisen vuosijuhla. Oman ryhmänsä muodostavat valtiolliset ja yhteiskunnalliset juhlapäivät, joiden viettoon kirkko osallistuu. Tällaisia ovat muun muassa itsenäisyyspäivä tai kaatuneitten muistopäivä.

Kansainvälisten yhteyksien kautta saamme tietoa hyvin monenlaisista teema- ja juhlapäivistä. Tällaisia ovat esimerkiksi rauhaan, solidaarisuuteen, eri kulttuurien kohtaamiseen ja diakoniseen vastuuseen liittyvät teemapäivät. Useimmilla teemapäivillä on tarkka päivämäärä. Seurakunnalla on mahdollisuus pitää teemaa esillä esimerkiksi viikkotoiminnassaan. Sunnuntaina vietettynä teemapäivä ei kuitenkaan voi syrjäyttää pyhäpäivän aihetta tai kirkkovuoden ajankohtaa.

Joitakin teemapyhiä vietetään valtakunnallisesti vuosittain vaihtuvalla paikkakunnalla. Näitä ovat esimerkiksi partiolaisten kansallinen kirkkopyhä ja kehitysvammaisten kirkkopyhä.

Kaatuneitten muistopäivän vietto seurakunnassa

Porvoon kirkkoyhteisön rukouskalenteri

Luettelo kansainvälisistä vuosipäivistä Wikipediassa

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen teemapäiviä

YK:n tapahtumakalenteri


Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/teemapaivat

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta Evästeet Palaute sivun ylläpitäjälle