Työhön perehdyttäminen

Pappien perehdyttäminen alkaa tuomiokapitulin järjestämässä  ordinaatiovalmennuksessa.

Perehtyminen tapahtuu seurakunnassa laaditun perehdyttämissuunnitelman mukaisesti esimiehen ja/tai nimetyn perehdyttäjän johdolla. Pappien perehdyttämistä suunniteltaessa perehdyttäjän on hyvä olla selvillä ordinaatiovalmennuksen sisällöistä. Perehdyttäminen kestää on noin 1 vuoden, kuitenkin vähintään 6 kk.

Perehdyttämisen jälkeen perehdyttäjä ja perehtyjä allekirjoittavat todistuksen pappisvirkaan vihityn perehdyttämisestä.

Ordinaatiovalmennuksen aikana tai perehdyttämisen jälkeen opiskelija laatii yhteistyössä hiippakuntadekaanin kanssa pastoraalitutkinnon henkilökohtaisen opintosuunitelman.

Perehdyttämisen jälkeen voi hakeutua suorittamaan pastoraalitutkintoa.

Todistus pappisvirkaan vihityn perehdyttamisesta

Perehdyttämissuunnitelmamalli