Erityiskoulutus

Erityiskoulutus vahvistaa asiantuntijuutta ja erityisosaamista kirkon työssä. Koulutus on laajuudeltaan vähintään 20 opintopistettä ja se voi koostua moduuleista, jotka ovat usein 5 opintopisteen laajuisia.

Erityiskoulutuksia ovat

• seurakuntatyön kehittäjäkoulutukset,
  • työohjauksen ja sielunhoidon koulutukset,
  • kirkon erityistehtäviin pätevyyden tuottavat koulutukset ja
  • johtamis- ja konsulttikoulutukset.

Koulutukseen edellytetään pääsääntöisesti 5-10 vuoden työkokemusta. Muutamat erityiskoulutukset tuottavat pätevyyden kirkon erityistehtäviin (esimerkiksi perheneuvonta, sairaalasielunhoito, vankilasielunhoito).

Kirkon erityiskoulutukset, joissa yhtenäinen koulutusprosessi

Kirkon erityiskoulutukset, jotka muodostavat yhtenäisen koulutusprosessin, ovat seuraavat koulutukset:

Kirkon moduulirakenteiset erityiskoulutukset

Moduulirakenteiset erityiskoulutukset rakentuvat yleensä 5 opintopisteen yhteisistä ja vapaavalintaisista moduuleista. Opinnot  suoritetaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman ja aikataulun mukaisesti. Moduulin voi suorittaa myös yksittäin.

Erityiskoulutukset ja niihin liittyvät moduulit on koottu yhteen ks. tästä

Erityiskoulutukset ja niiden tarkemmat kuvaukset (ks. lisää erityiskoulutusten kokonaisuudesta yllä).

Kaikkia erityiskoulutusten moduuleja ei järjestetä vuosittain. Tietyn erityiskoulutuksen tarjonnan vuodelle 2017 löydät koulutuskalenterista Hae koulutuksia -tekstihaulla: kirjoita hakukenttään erityiskoulutuksen lyhenne (esim. DEK tai DEK/Y tai DEK/V).

Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/erityiskoulutus