Kirkon henkilöstökoulutuksen rakenne

• Täydentävä koulutus
  • Syventävä koulutus
  • Erityiskoulutus

Ajankohtaiskoulutus on yleensä lyhytkestoista (tavallisesti 1-2 päiväinen) koulutusta ajankohtaisista aiheista. Koulutus on laajuudeltaan 0-1 opintopistettä. Tyypillisiä koulutuksia ovat lainsäädännön muutosten tai kirkon uudistusten edellyttämät koulutukset.

Täydentävä koulutus täydentää osaamista. Koulutus on tavallisesti laajuudeltaan noin 1-3 opintopistettä.

Syventävä koulutus syventää osaamista. Koulutus on yleensä laajuudeltaan noin 3-10 opintopistettä.

Erityiskoulutus vahvistaa asiantuntijuutta ja erityisosaamista kirkon työssä. Koulutus on laajuudeltaan vähintään 20 opintopistettä ja se voi koostua moduuleista, jotka ovat usein 5 opintopisteen laajuisia.

Erityiskoulutuksia ovat

• seurakuntatyön kehittäjäkoulutukset,
  • työohjauksen ja sielunhoidon koulutukset, (ks. KK:n esitteet)
  • kirkon erityistehtäviin pätevyyden tuottavat koulutukset ja
  • johtamis- ja konsulttikoulutukset.

Erityiskoulutusten koulutuskuvaukset ja erityiskoulutuksiin sisältyvien moduulien koosteen löydät täältä.

Koulutukseen edellytetään pääsääntöisesti 5-10 vuoden työkokemusta. Kirkon erityiskoulutusten koulutuskuvaukset löydät täältä.