Lähimmäisen päivä

Lähimmäisen päivää vietetään kirkkovuoden mukaisesti elo-syyskuussa. Kyseisen sunnuntain (14. sunnuntai helluntaista) jumalanpalvelus viestii, miten "Jeesus oli elämällään ja opetuksellaan esimerkkinä Jumalan rakkaudesta, joka ylittää kaikki rajat. Tämä esikuva velvoittaa meitä näkemään jokaisessa ihmisessä lähimmäisen. Kristukselta saamme myös voiman hyviin tekoihin lähimmäistemme hyväksi. Ihminen itse ei ole aina tietoinen siitä, että hän hyvää tehdessään toimii Jumalan rakkauden välikappaleena".

Lähimmäisen päivä tarjoaa seurakunnalle erinomaisen mahdollisuuden innostaa ja varustaa seurakuntalaisia kantamaan eri tavoin vastuuta.

Kirkkohallituksen toiminnallinen osasto tuottaa vuosittain tätä varten aineistoja innoittamaan seurakuntien ideointia.

Aikaisempien vuosien materiaalit tarjoavat myös ideoita päivän suunnitteluun.

Halutessaan seurakunta voi laajentaa lähimmäisen päivän teemaviikoksi, jolloin teemaa käsitellään laajalti niin seurakuntatoiminnassa kuin päiväkodeissa, kouluissa, työpaikoilla ja eri medioissa.

Lähimmäisen päivällä on oma tunnus, jota voi hyödyntää seurakuntien viestinnässä.