Seurakuntien talous

Taloustilastot antavat tietoa seurakuntien toiminnasta, vuoden taloudellisesta tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Tiedot ovat tärkeitä kirkon sidosryhmille, esim. valtion ja kuntien viranomaisille, tiedotusvälineille, yrityksille ja yhteisöille.

Seurakuntalaiset haluavat tietää, mihin seurakunta käyttää verotulonsa. Taloustietoja tarvitaan myös johtamisen ja päätöksenteon apuvälineinä sekä toiminnan suunnittelun pohjatiedoksi, kun mietitään mahdollisuuksia toteuttaa seurakuntalaisten toiveita ja tarpeita.

Taloustietojen perusteella tehdään myös tärkeitä seurakuntia koskevia päätöksiä, jaetaan toiminta- ja rakennusavustukset, hoidetaan kirkon edunvalvontaa jne.

Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute