Koulutus ja kehittäminen

Kuva: Soile Kallio

Järvenpäässä sijaitseva Kirkon koulutuskeskus (KK) palvelee seurakuntia järjestämällä ja koordinoimalla henkilöstökoulutusta sekä osallistumalla kirkon alan koulutuksen kehittämiseen.

Kirkon koulutuskeskuksen koulutusajattelu

• vahvistamme hengellistä elämää ja uskomme kirkon työhön
  • mahdollistamme moniammatillisia kohtaamisia
  • inspiroimme
  • opimme yhdessä ja
  • toimimme verkostoissa.

! Ennakkotietoa Kirkon koulutuskeskuksen alkavista koulutuksista 2019 !

Kirkon henkilöstökoulutuskalenterin 2018 löydät tästä

Erityiskoulutukset ja työn kehittämisen mahdollisuudet

Erityiskoulutusten tarjonnassa painottuvat mm. entistä vahvemmin työn kehittäminen ja uuteen suuntautuminen ammattikuntarajoja ylittäen. Koulutusten periaatteena on, että kehittämistehtävän tai -hankkeen aihe valitaan seurakunnan tarpeiden ja osaamisen kehittämisen pohjalta. Työn kehittäminen tapahtuu etäjakson aikana osana omia työtehtäviä. Lähijaksojen aikana tuloksia ja ideoita jaetaan osallistujien kesken.

Koulutus on työantajalle edullista, sillä osallistumismaksut ovat pienet. Kulut muodostuvat matkoista ja täysihoidosta. Erityiskoulutukseen edellytetään pääsääntöisesti yli 5 vuoden seurakunta- tai muun vastaavan alan työkokemusta. Tutustu koulutuskuvauksiin tästä. Lue lisää erityiskoulutuksen tunnuspiirteistä tästä.

Muuta: tutustu

• kirkkohallituksen täysistunnon 29.5.2018 hyväksymään ttyyn Ammatillisen koulutuksen raporttiin vuodesta 2017 tästä
  • pastoraalitutkinnon toteutussuunnitelmaan opiskelijoille ja muihin Sakastin pastoraalikoulutuksen infoon tästä
  • ohjeisiin koulutussuunnitelman laatimisesta ja löydä lomakkeet tästä