Rikokset

Näillä sivuilla kerrotaan kirkon kriminaalityötä koskevista kirkon koulutuksista, työyhteyksistä, työmuodoista, tapahtumista ja ajankohtaisista asioista. Sivujen tavoite on olla avuksi kriminaalityötä seurakunnissa tekeville työntekijöille ja maallikoille sekä muille seurakuntien edustajille rikoksiin liittyvissä kysymyksissä.

Kriminaalityö seurakunnissa

Seurakunnissa kriminaalityö voi olla diakoniatyön yksi alue. Useimmat kirkon kriminaalityötä tekevistä seurakuntien työntekijöistä ovat diakonian viranhaltijoita. Joissakin seurakunnissa kriminaalityö on diakoniatyöntekijän erityinen vastuualue. Usein kriminaalityö ja päihdetyö toimivat kiinteässä yhteydessä. Nuorisotyössä eritysnuorisotyöntekijät voivat toimia nuorten rikoksentekijöiden kanssa.