Radikalisoituminen

"Radikalisoituminen on ilmiö, joka liitetään ilmiönä huonoihin aikoihin. Kun ajat muuttuvat huonoiksi, yleinen tyytymättömyys yleensä kasvaa väestön joukossa. Radikalisoitumisen taustalla on jonkinlainen yleinen tyytymättömyys yhteiskunnan toimintaan ja toiminnan tuloksiin. Radikalisoituminen voi olla poliittista, uskonnollista tai sosio-kulttuurillista. Radikalisoituminen on aina keskivertoistumisen vastatrendi. Radikalismiin liitetään ajatus ääriarvoista ja ääriarvojen omaksumista. Radikalismi tuottaa yhteiskunnallisia ääriliikkeitä." (http://www.foresight.fi/)

Kirkossamme on järjestetty useita radikalisoitumista käsitteleviä seminaareja. Tässä oleellisia perusasioita seminaarien alustajilta.

Väkivaltaiset ääriliikkeet, miten niiden toimintaa ennalta ehkäistään ja miksi se on tärkeää_tammikuu_2016_Tarja Mankkinen

Viharikokset ja vihapuhe_Ari Evwaraye_5 2 2016

Rinta rinnan_uskonnollisten yhteisöiden rooli väkivaltaisen ekstremismin ennaltaehkäisijänä_Aaro Rytkönen_040216