Vanhustyö

Kirkon vanhustyö edistää kristillisen ihmiskäsityksen pohjalta myönteistä suhtautumista vanhenemiseen ja työskentelee vanhusten arvostuksen nostamiseksi.

Kirkko haluaa olla rakentamassa sukupolvien välistä ymmärrystä. Vanhuksilla on tärkeä tehtävä kristillisen tradition siirtämisessä tuleville sukupolville. Vanhusten hengellisen elämän hoitaminen, tuen, avun ja yhteisyyden tarjoaminen on yksi seurakuntien perustehtävistä.

Kirkon vanhustyö seuraa yhteiskunnallista kehitystä ja on vaikuttamassa vanhusten elinolojen parantamiseen yhteisyössä viranomaisten ja järjestöjen kanssa. (ks.mm. Vanhustyön keskusliitto ry, Vanhus- ja lähimmäispalvelun litto, Omaishoitajat ja Läheiset ry. )