Palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
työntekijöille ja toimijoille

Kansainväliset yhteydet

Siirtolaisuutta, kansainvälistä suojelua ja ihmisoikeuksia koskevat asiat ovat keskeisesti kaikkien kirkkoliittojen asialistalla. 

Tärkein yhteistyökumppani on Euroopan kirkkojen siirtolaiskomissio (CCME), joka perustettiin v. 1964 Euroopan kirkkojen pakolais- ja maahanmuuttajatyön erityisjärjestöksi. CCME palvelee jäsenkirkkojaan tukemalla niiden työtä ja vaikuttamalla jäsentensä nimissä Euroopan unionin siirtolais- ja pakolaispolitiikkaan.

CCME tekee läheistä yhteistyötä Euroopan kirkkojen konferenssin (CEC) yhteiskuntakomission ja dialogikomission kanssa. Kirkkojen yhteiset kannanotot valmistetaan yhteistyössä useiden kirkollisten järjestöjen kanssa.Euroopan ulkopuolisista tahoista tärkeimmät kumppanit ovat KMN, MECC (Middle Eastern Counsil of Churches) ja AACC (All Africa Conference of Churches).

Muita yhteistyötahoja ovat UNHCR (YK:n pakolaiskomissaari), ENAR (Euroopan rasismin vastaisen työn verkosto), ECRE (Euroopan pakolaisjärjestöjen komissio), Picum (paperittomien sosiaali-polittiisia oikeuksia ajava järjestö).

Pohjoismaisten kirkkojen työalasihteerit kokoontuvat vuosittain yhteiseen, ekumeeniseen koordinaatio- ja suunnittelukokoukseen.Tämän sivun lyhytosoite:

Palaute sivun ylläpitäjälle

Kiitos palautteesta!

Sulje
Palautteen aihe Palautetta tästä sivusta Yleinen palaute Palaute Nimi Sähköpostiosoite Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi, jos haluat vastauksen!
Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta Palaute sivun ylläpitäjälle