Organisaatio

Kirkkohallitus asetti toimikaudeksi 17.9.2013-31.12.2017 500-vuotismerkkivuoden kansalaisvaltuuskunnan ja päätoimikunnan.

Kansalaisvaltuuskunta

Puheenjohtaja arkkipiispa Kari Mäkinen

Kirkkoneuvos Pekka Huokuna, Kirkkohallitus, toiminnallinen osasto

Metropoliitta Ambrosius, Suomen ortodoksinen kirkko

Varapuheenjohtaja Annika Saarikko, Keskusta

Varapuheenjohtaja Eero Vainio, SDP

Strategia- ja hallintojohtaja Eija Hietanen, SAK

Ylijohtaja Riitta Kaivosoja, opetus- ja kulttuuriministeriö

Professori Risto Saarinen, Helsingin yliopisto

Päätoimittaja May Wikström, Kyrkpressen

Rahakammion johtaja, dosentti Tuukka Talvio, Kansallismuseo

Tuottaja Ari Meriläinen, YLE

Professori Jyrki Knuutila, Mikael Agricola -seura

Piispa Teemu Sippo, Katolinen kirkko Suomessa, Suomen Ekumeenisen Neuvoston edustaja

Pastori Mayvor Wärn-Rancken, Suomen vapaakristillisen neuvoston edustaja.

Alivaltiosihteeri Timo Lankinen, valtioneuvoston edustaja

Kirkon vammaistyön neuvottelukunnan puheenjohtaja Jukka Sariola

Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen

Sihteeri pastori Timo-Matti Haapiainen

Päätoimikunta

Puheenjohtaja kirkkoneuvos Pekka Huokuna

Johtaja Pekka Rehumäki, Kirkkohallitus, toiminnallinen osasto

Teol.as.sihteeri Tomi Karttunen, Kirkkohallitus, ulkoasiain osasto

Tiedottaja Tuija Helenelund, Kirkkohallitus, Kirkon viestintä

Johtaja Sixten Ekstrand, Kirkon ruotsinkielisen työn keskus

Pääsihteeri Eija Kallinen, Nuorten Keskus

Teologinen sihteeri Anna-Kaisa Inkala, Piispainkokous

Pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen, Suomen Ekumeeninen neuvosto

Johtaja Jorma Kauppinen, Opetushallitus

Yhteisen seurakuntapalvelun johtaja Jukka Helin, Jyväskylän seurakunta.

Turun merkkivuosihankkeen projektikoordinaattori Katariina Ylikännö

Sihteeri pastori Timo-Matti Haapiainen

Työryhmät ja verkostot

Hanketta valmistelemaan on asetettu seuraavat työryhmät ja verkostot:

Tutkimusyhteyksien verkosto kokoaa yhteen reformaation tutkimuksen asiantuntijoita ja tietoa tutkimuksesta. Verkosto järjestää studia generalia -sarjan tai sarjoja merkkivuoden aikana.

Kasvatuksen koordinaatioryhmä kokoaa, koordinoi ja välittää tietoa kasvatuksen alueen toiminnasta ja teemoista merkkivuotena. Ryhmä edistää kasvatuksen näkökulmaa merkkivuoden tapahtumissa ja toiminnassa.

Helatorstairyhmä on laatinut seurakunnille toimintamalleja, jotka tukevat helatorstaitapahtumien järjestämistä. Tarkoituksena on, että kaikkialla Suomessa ja ulkosuomalaisyhteisöissä järjestetään helatorstaina 2017 tapahtumia merkkivuoden hengessä. Työyhmä on saanut työnsä valmiiksi.

Kulttuuriryhmä selvittää ja koordinoi kulttuurielämän näkökulmien asemaa merkkivuoden vietossa.

Jumalanpalveluselämän työryhmä koordinoi merkkivuoden jumalanpalveluselämää ja tuottaa sen tueksi virikkeitä ja muuta materiaalia. Tavoitteena on, että merkkivuoden jumalanpalveluselämä uudistaa käytäntöjä ja toimintamalleja seurakunnissa.

Viestintätyöryhmä koordinoi merkkivuoden ulkoista ja sisäistä viestintää.

Teesityöryhmä on laatinut toimintamallin, jonka mukaan paikallistasolla toteutetaan syksyllä 2017 teesien laatiminen ja teesien julkistaminen 31.10.2017. Työryhmä on saanut työnsä valmiiksi.

Kouluyhteistyön ryhmä laatii koulujen käyttöön materiaalia, joka auttaa käsittelemään reformaatiota moniulotteisena ilmiönä. Materiaalissa otetaan huomioon eri oppiaineiden näkökulmat ja ilmiöpohjainen lähestymistapa,

Ekumeniaryhmä koordinoi merkkivuoden valmistelua ja toteutumista ekumenian näkökulmasta sekä tukee ja kannustaa paikallisekumenian toimijoita.

Jos sinulla on kysymyksiä hankkeen valmistelusta tai terveisiä valmistelijoille, ota yhteyttä sihteeriin Timo-Matti Haapiainen, p. 09 180 2241

Edelliset uutiset