Kirkon ympäristödiplomi

Ympäristödiplomi on seurakuntia varten räätälöity väline, joka auttaa niitä täyttämään hyvin vastuutaan luomakunnasta. Diplomi on voimassa myöntämisvuoden jälkeen neljä vuotta. Diplomi on lähes kaikilla suurimmilla seurakunnilla ja seurakuntayhtymilläja myös useilla pienillä seurakunnilla.

Kirkon oma ympäristöjärjestelmä, Kirkon ympäristödiplomi perustettiin vuonna 2001. Diplomikirjan kolmas, uudistettu laitos tuli voimaan vuoden 2012 alussa. Parhaillaan laaditaan neljättä laitosta. Sen on määrä tulla voimaan vuonna 2020. Kun päätös diplomin hankkimisesta tai uudistamisesta on tehty ennen vuotta 2020, voi halutessaan noudattaa vielä  2012-käsikirjan vaatimuksia.

Kirkon ympäristödiplomin käsikirja on näköispainoksena pdf-tiedostona kokonaisuudessaan netissä:

Kirkon ympäristödiplomin käsikirja 2012

Handbok för kyrkans miljödiplom 2012

Uusi laitos voimaan vuonna 2020 - vanhaa saa käyttää tietyin ehdoin

Parhaillaan valmistellaan siis diplomin neljättä laitosta. Sen on määrä tulla voimaan vuonna 2020. Jos aloittaa diplomin hankintaprosessin ennen kirjan voimaan tuloa, saa valita kumman laitoksen mukaan diplominsa valmstelee ja kumman mukaan se auditoidaan.

Uudesta laitoksesta saa tietoa ja sitä voi kommentoida diplomin Facebook-sivulla tai sähköpostitse Ilkka Sipiläiselle.

Ympäristödiplomilla on oma Facebook-sivunsa.

Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/ymparistodiplomi

Eteläranta 8, PL 210 00131 Helsinki | Vaihde (09) 1802 1 | Kartta | Tietosuoja | Evästeet | Palaute