Sote-uudistus

Sote- ja maakuntauudistus tulee olemaan suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia, mitä Suomessa on tehty. Muutos koskettaa kaikkien kansalaisten palveluja. Muutokset koskevat myös sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusta, ohjausta ja verotusta. Uudistuksen valmistelut on jaettu neljään vaiheeseen: esivalmistelu 1.7.2017 saakka, väliaikaiset valmistelutoimielimet 1.7.2017 - 28.2.2018, maakuntavaltuustot 1.3.2018 - 31.12.2018 ja uudet maakunnat 1.1.2019 alkaen.

SOTE-alueiden ja uusien maakuntien rakentaminen on jo aloitettu. Esivalmisteluvaiheessa sovitaan valmistelun yhteistyöstä, etsitään työlle muutosvisio ja tavoitteet, tehdään nykytilanteen kartoituksia sekä yksityiskohtaiset esiselvitykset. Uudistuksen kantava ajatus on, että muutos toteutetaan maakunnissa ottaen huomioon oman maakunnan erityispiirteet. Tähän tarvitaan alueen toimijoiden yhteistä tahtotilaa ja sitoutumista. On tärkeää, että myös kirkko on alusta asti neuvotteluissa mukana.

Edelliset uutiset
Tämän sivun lyhytosoite: http://sakasti.evl.fi/sote