För anställda och aktiva inom Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland

Församlingarnas ekonomi

PengarDen ekonomiska statistiken ger information om församlingarnas verksamhet, årets ekonomiska reslutat och den finansiella situationen. Uppgifterna är viktiga för kyrkans intressegrupper, till exempel statliga och kommunala myndigheter, massmedier, företag och organisationer.

Församlingsmedlemmarna vill också veta hur församlingen använder sina skatteinkomster. Information om ekonomin behövs dessutom som redskap för ledningen och beslutsfattandet och som utgångspunkt för planering av verksamheten, dvs. när man överväger möjligheterna att tillgodose medlemmarnas behov och önskemål.

Uppgifterna om ekonomin används bland annat när kyrkan fattar viktiga beslut som gäller församlingarna, fördelar verksamhets- och byggnadsunderstöd och sköter bevakningen av kyrkans intressen.

Respons till sidansvariga

Tack för ditt feedback!

Du kommer väl ihåg att ge din e-postadress ifall du vill ha respons!